Assalamualaikum

Assalamualaikum maaf nk bntanya dlm ni ..normal ka 20 hari dh brsalin tapi masih lagi rasa sakit ditempat luka jahitan tu?sy bsalin normal

5 Các câu trả lời

Sy da 22 hari still sakit sikit2kt luka jahitan tu sbb benang masih ada lg ..lg2 luka tu kt area tepi punggung, tp da kurang sikit la.. sy amalkan cuci guna air suam, rendam guna sitz bath tu setiap kali lps buang air kecil n besar .. lap betul2 kering private part tu, sy guna hair dryer utk keringkan kt tmpt tu.. sy sapu sudo cream, Alhamdulillah sesuai dgn sy

5mo trước

sy nk cuba cara awk tp yg keringkn tu sy bt cuma ubt tu xda sapu cuma bsuh guna air biasa ja

Sy 19 hari pn masih berhati2 lg. Kdg ada pedih tu.. benang atas mmg dh renggang lama dh..benang bawah skali pulak da tercabut dr hari ke 8.. luka bwh skali tu dh terbuka itu yg pedih tu.. tp sy dok sapu je ubat kuning yg kk bg smpai skang. N pakai gel duoderm beli kt farmasi, nmpak dh makin elok tempat luka tu

5mo trước

X jahit balik sbb sikit je. Tp skang da 2 bulan pn sy berhati2 je lg

kadang kadang bila nak baik tu lagi rasa sakit dekat luka tu. kadang luka tu dah kering. tu terasa perit sikit. ikut pengalaman sy lah.

5mo trước

betul mngkin sebab nk sembuh yg rasa tu ..

Sama. Saya 3rd degree tear. Tiap kali lepas buang air besar, mesti rasa pedih ngilu tempat luka yang dekat dengan rektum tu. 😭

5mo trước

sy pun sama awk 3 rd degree tear jugak ..awk dh sembuh ka ..sy yg lain dh sembuh tgai area punggung masih lg rasa isi timbul tu xjd rata mcm tmpat lain

Cuba mntk nurse cek. takut jahitan terbuka/renggang

5mo trước

Alhamdulilah dh sembuh separuh sis