bleeding @ spotting

hi assalamualaikum. kandungan saya baru cecah 5minggu 6 hari. kalau ikutkan last period saya la. saya belom scan apa2 lagi di klinik sebab usia kandungan masih kecil. saya hanya rehat di rumah je. cumanya tadi saya ada bleeding. nak cakap banyak tu takla sbb tak penuh pad tapi keluar darah la. sy first mom so mmg tktau apa2. saya pergi emergency doktor scan mmg tk nampak kantung apa semua sbb mungkin baru lg. buat tvs ikut bawah tu nampak tp kantung kecik sgt mmg tu pun jenuh doktor cari. so doktor ad cakap ni mungkin ANCAMAN KEGUGURAN @ SPOTTING di awal kehamilan. sy tk dibekalkan apa2 ubat cuma dinasihatkan utk berehat je. cuma dia bagi sy appoiment pada awal bulan depan utk refer pakar ibu yg lain pernah mengalami mcm sy tak? sy takut dan taktau nak buat apa. adakah kandungan sy berhasil ataupun akan keguguran ? #ttc2years

6 Các câu trả lời

Klu sis pegi hosp tak dpt ubat apa2.. Apa kata sis pegi klinik swasta yg pakat sakit puan.. Saya pnh dlm situasi sis.. Pegi hosp tak dpt ubt apa cuma kena repear scan lps dua minggu.. Dlm msa sama saya pegi klinik pakar sakit puan dpt ubt kuat rahim.. Plus asid folik.. Alhamdulillah kandungan saya selamat.. Xpe sis kita cuma ikthiar.. Ada jugak kes mkn ubt kuat rahim pun still tak dpt diselamatkan

8mo trước

Saya taj ingat mkn sampai bila.. Rasanya sampai 3 ke 4 bulan saya mkn lagi.. Saya beli kt farmasi.. Tunjuk kata pnh dpt dari klinik pakar..

hi sis saya pun baru 5 minggu 6 hari, and saya ada spotting jugak, saya check upt di klinik positif. and tengah tunggu 2 minggu lagi utk confirmkn mengandung. tapi tulah semalam ada spotting sikit and lepastu saya cek upt -tif, sya pulak risau sbb sblum ni pernah chemical pregnant. suami pun dah berharap sangat sya mengandung. saya taktahu nak buat apa 😮‍💨

sama sy pon spotting da nk msuk 6 hari..hri selasa hritu pegi hosp ..dr scan semua okay..cumaa nmpk kecik..pastu dia suh rehat je..pastu semlam kluar drah fresh..trus sy gi klnk swasta..pastu dr swsta bagi ubat kuat rahim

buat masa ni awak kena banyakkan berehat. kalau boleh bedrest, lagi bagus. kena hati2, banyak berjaga2.

klw dh msk 6w jumpa je doktor

doa banyak2