Minum air pakai straw

Assalamualaikum ibu mama mami smua.. anak sy 7bln 16h. Smpai ari ni still masalah lg mnum air putih pkai straw.. skrg bg air guna method pipete je. Spe2 yg ada experience & tips cara nk bg pkai straw mntk tolong share ye . & Normal ke still xpndai pkai strw lg bby 7bln..Tq smua

3 Các câu trả lời

Beli richelle training cup kat Shopi ada jual. Dia straw tapi kita boleh picit bagi air keluar. Dalam seminggu terus anak pandai minum pakai straw

sy ajar anak guna sippy cup & masa dia minum sy tunjuk demo mcm mana nak sedut, seminggu jugak buat demo dpn dia baru dia pandai

Normal sis. Bagi masa untuk anak belajar. Just keep demo dan latih anak. Anak saya pandai guna straw masa 10 bulan.

2mo trước

Sama-sama. Masa 6 bulan saya bagi anak minum air masak guna sudu. Umur 7 bulan saya train dengan her or she sippy cup. 10 bulan baru mahir