alahan mengandung kah?

assalamualaikum ibu ibu ade pernah kene gatal gatal 1 badan tak mcm mana ibu boleh tahan gatal dia yer xleh tidur malam 😭ade ubat tak atau krim yang ibu pakai hilang #temister 2

alahan mengandung kah?
6 Các câu trả lời

Sy pun kena gatal2 trimester 3 ni. Tengah tidur mesti tersedar tangan tengah kruk krak menggaru kaki tangan. Menggaru tanpa sedar sebab memang gatal sangat2. Kadang2 terjaga terus pergi mandi. Lepas tu sapu bedak 1 badan. Tak hilang gatal tapi berkurang la

1y trước

kan 3 hri tersedar bngun 3,4 pgi tergaru garu gatal 🥲pastu bangun pening kepala agaknyer x cukup tidur kot 😭

sy kena jugak gatal2, Garu sampai berdarah pun ade. tpi bkn 1 bdn, kt kwsn2 tertentu je mcm kt betis, lengan, blkng tgn. Sy trimester 2. Sy pakai lotion Allano. alhamdulillah elok terus, gatal2 pun tkde.

Sama sisss saya 2nd tri juga ya Allah gatal sangat sangat kat bahagian peha, lengan & tepi perut. Skrg dah kurang maybe sebab perubahan hormon. Saya sapu allano dah tak gatal sekarang, boleh cuba 😁

Sama gak, malam2 gatal gila, tapi Siang okeh pulak. ini disebabkan hormone. boleh pakai calamine lotion, ataupon bilas dengan air je.

1y trước

saya dh pakai losyen tu best sedap biji merah tu jdi kering tidur pon nyenyak skrg thankyou share tau

try elomet..yg tu pakai untuk gatal² alhamdulillah elok..1 tube kecik harga rm20+

Cuba try pakai calamine lotion

1y trước

saya dh try x gatal makin surut biji merah tu thanyou