Pregnancy 5weeks

Assalamualaikum & hye mommies🥰 Ade tak sesiapa yg preggy 5weeks+ dah mula alahan x bleh bau makanan dan lain². Sye dah mula x bleh bau nasi. Tgk nasi pun menanges😭 Bau bahang jalan tar yg lepas hujan pun termuntah. Dah mula rse lemau nk baring je🥺

2 Các câu trả lời

saya start dari tahu pregnant, 5weeks tu, saya memang alah segala jenis bau 😂 bau orang masak, bau benda2 wangi, bau sabun mandi, perfume, sampai bau deodorant kt ketiak sendiri pon mengundang muntah 🤣 so sy mandi memang tak pakai sabun mandi, pencuci muka pon tak pakai 🤭 mengharapkan natural scent jela huhuu

2y trước

nseb baik la masih bleh mkn. sye teringat mknan pun dah muntah²

Ya sama saya, first prgnant tak boleh bau kayu2, nth laa, tak boleh laa. kali ni prgnant tak boleh bau kepala suami, adoi, bau getah, bau hanyir ikan. hehe pelik2 jee. Nasi saya okey lagi, cuma tak lalu makan nasi, kalau makan jugak auto muntahh. lagi satu tak boleh bau sos cili. haha

2y trước

tu la,pelik2 kan kadang, kalau mcm peluk badan dia bau okey lagi, tapi kepala tu, ke bau minyak rambut sya tak tahan, adoi, kalau makan mmg sup2 lalu je makan, skrg tak makan nasi, cuma lalu sup2. hehehe