Baby colic/ Sawan tangis

Assalamualaikum dan salam sejahtera ibu2..saya nk tanya..baby sy dah 2 bulan lbh, brp hari lg nk masuk 3 bulan..2-3 hari ni baby nangis je..sy dh buntu,stress..sgala cara dh buat..baby full bf..ada pa2 petua ibu2 blh share x? 🥹#ingintahu #pleasehelp

6 Các câu trả lời

Cuba bedung yg jenis zip. Kalau colic, biasa dari umur 3 bulan, akan lebih baik. Sy bawa baby jmpa doktor kanak2, dia bg probiotic baby dan ubat simcone. Probiotic sgt mhl 90+ 1 botol kecil.

1y trước

baik..terima kasih sis..

Colic biasa trjadi seawal minggu ke 6 hingga usia baby 3bulan. Mostly la. Baby sya pun colic juga masa mula2 tp skg dah beransur okay. Usia baby 2bln 19hari.

1y trước

Takpa nanti dia akan hilang sendiri cuma awak kena byk sabar dan kuatkan mental ya

Checklist yang awak perlu check - Perut jika ada kembung - Poopoo baby (sembelit atau tidak) - Rutin tidur - Periksa seluruh badan anak (jika ada gigitan serangga)

1y trước

so far baby hari2 berak..cuma kerap kembung perut

awak kata lagi berapa hari nak masuk 3 bulan kan. Jangan risau mommy, baby nak tukar bulan tu. Insyallah nanti dia okey.

1y trước

harap2 sis..Aamiin Yaa Rabbal Alamin..sy kesian ke baby je

fasa growth spurts kut baby nak tukar bulan

1y trước

harap2 sis..semoga baby ok bila dh 3 bulan nnt.. Aamiin Yaa Rabbal Alamin

cek perutnya..najisnya keras ke tidak

1y trước

klu bf..najis pun keras ke sis?