Pola tidur x teratur

Assalamualaikum. Boleh x kongsi pola tidur yg tepat untuk bayi umur 5 bulan dan 6 bulan?

5 Các câu trả lời

anak sya 5 m . akan tido kul 10am-12pm , lepastu 2pm-5pm, 8pm-10pm , and tido mlm agak lewat dlm 12am .. sbb baby akan tunggu ayah dia blik kerja main dgn ayah dulu bru dia akn tido .. even ada kata knpe bg anak tido lmbt ,, yg penting anak dpt kasih syg bapak dia 😂😂 .. nmpak mcm kuat tido tapi bila bgun mmg fully beraktivity je and main dgn dia .. so penat mmg lena sungguh dia tido ..

baby sy 6M akn tdo pukul 7-10am leps tu tdo pulak kul 12-1 tngh hari leps tu kul 3-4 ptg , leps tu tungu ayah balik keje main jap lelap pulak kekdg pukul 6-7 ptg. malm2 cukup je jap kul 9.30pm dia dh lelap. tp tengah2 mlm akan terjaga minum susu dalam 2-3 kli leps tu smbung tdo blik 😌 nasib baik sy suri rumh boleh melayan anak 24jam 😌

saya baby otw 6bulan , skng ni siang dia akan tidur 3 kali , before 12 , 3 dan 6ptg , then lepas mgrib kadang tidur sekali kdg tidak . kalau tidur lepas mgrib mlm 10 atau 11 bru lelap , kalau tk tidur lepas mgrib tu dia akan tidur before 10 . anak saya 8pagi da bgun ..

Anak sy 5bulan..tido pukul 8am-10am, 1pm-3pm, sy balik kerja dalam 630 mcm tu.. dia tdo dalam pukul [email protected], esok pagi pukul 5 baru dia terjaga…xpasti la kalau tepat @ tidak, tapi alhmdullilah dia tido mlm.. xdela penat sgt…

Anak saya lepas nb sampai dh 5 bulan ni lepas je mandi pagi akan tido . Sebelum pukul 1 akan tido dlm 2x. Antara pukul 1 dan pukul 6 ptg tido 2x . Lepas mandi ptg pukul 6 lebih tido lg.

4mo trước

Sama dengan anak saya hehehe. Lepas mandi mesti akan tido punya sejak nb