Baby msuk 10bulan

Assalamualaikum.. baby normal tak kalau umur dah msuk 10bulan tapi belum pandai duduk sendiri, atau pun berdiri sendiri.. tapi kalau dia berpaut pada sesuatu benda yg lebih tinggi.. baru la dia bole berdiri sendiii #firstmom #firstbaby

4 Các câu trả lời

Baby saya pun sama sis. Sekarang 10 bulan belum pandai duduk sendiri. Apatah lagi berdiri. Merangkak pun tak lagi. Baru meniarap je. Kadang tu saya risau dan bandingkan juga dengan kakak dia dulu. 10 bulan bukan takat dah berdiri, siap dah memanjat katil, pegang pagar lepastu jalan sikit2. Tapi husband saya selalu pesan, jangan bandingkan. Jangan tengok video2 atau gambar2 lama kakak dia. Bagi dia masa & peluang untuk belajar semua tu. Dalam masa sama kita pun ajar juga dia. Rajin dudukkan & dirikan ke, exercise sikit2 kaki dia. 😉

1y trước

ouhh sama baby kita sis ... baik sis.. terima kasih ☺️☺️

Setiap anak tak sama, anak sy 3 orang semua tak sama. Asalkam anak sihat, waktu check up pon nurse akan tanya perkembangan kan. Cuba bgtau nurse sebab dorang tau graf mana yg patut sis risaukan. Kalau ada prob dorang akan buatkan appt untuk jumpa doctor. Semoga yg baik2 untuk anak sis

1y trước

aamiin.. terima kasi sis

Puan kena stimulate dia utk belajar duduk sendiri. Boleh cari dlm youtube or follow page ig / fb. Ada cara nak ajar n biarkan anak duduk sendiri. Mungkin anak puan belum yakin lagi nak duduk sendiri. Macam berdiri. Dia boleh berdiri dan berpaut pada bende yg lebih tinggi sendiri.

1y trước

baik sis... terima kasi atas nasihat dan saran

Ada bayi yang skip merangkak terus berdiri dan jalan. Mungkin juga dia ada susah sikit untuk duduk. Puan cuba latih dia, kita facilitate berdiri dan duduk.