Baby Batuk Berkahak

Assalamualaikum. Apa nak buat ye kalau baby batuk berkahak? Kesian dia tak selesa. 🥹. Sy dah g klinik kerajaan & Swasta. Diorg bagi paracetamol syrup je sbb diorg ckp baby bawah umur 2thn tak blh bagi ubat selesma, ada risiko. Baby sy 9 bulan. Sy dah buat tepuk percussion juga. Selain tu ada tips lain tak mommy2?

2 Các câu trả lời

wsalam, sy ikhtiar dgn minyak bwg putih. buat sendiri...bakar 1 ulas bwg putih ats api dlm 1-2 minit, lpstu tumbuk, cmpurkan dgn baby oil dan gaul sebati. sapu nipis dkt dada, blkg bby tiap kali lps mndi.

Mandikan anak dengan air epsom salt. Rendam dalam 10-20 minit. Rajin spray sterimar pada anak sbb sterimar boleh bantu cairkan kahak juga. Lepastu rajin buat tepukan percussion.