Tips tambah air susu

Assalamualaikum, ada x tips tambah air susu, mcm2 dh buat mkn supplement tetap x jln... #pleasehelp

5 Các câu trả lời

kalau nurse saya kata dia tak cadangkan supplements untuk meriahkan susu. kalau makan banyak mana pun supplement tapi takde demand and supply pun tak guna juga. kalau baby taknak susu awak kene kerap pam setiap 2jam. konsisten. buat powerpumping terutamanya waktu malam boleh search kat google mcm mne nak buat. guna corong pump yang sesuai dgn nipple. sbb setiap nipple ibu berlainan, corong pump juga ada size dia. kalau nak tahu kene search google mcm mne nak ukur size nipple sesuai dengan corong pump

Waalaikumsalam. Awak kena jaga demand and supply. More demand, more production of milk. Kalau awak DF teruskan penyusuan macam biasa. Ikut demand baby. Kalau awak pam, jaga jadual pam every 2-3 hours. Jangan culas. Yang paling penting, emosi kena jaga. Elakkan stress ya. Ini pun mempengaruhi penghasilan susu. Baby awak umur berapa?

puan ada ig?? nnti try follow pakar lactating ni nama noor fazila ...byk ilmu pnyusuan dpt kita bljr .selain dr yg ni pun blh follow nadmasrom..tu pun bgus pakar lactating nya..share byk ilmu . alhamdulillah sy brjy susukan ank sy smpai umur anak 2 tahun 1 bulan .. mg dpmudahkan segalanya amiin

https://www.instagram.com/reel/CiUmcYBJBvg/?igshid=YmMyMTA2M2Y= tengok ig ni awak. kalau makan supplement tapi benda basic, demand dan supply awak tak jaga, susu tak banyak jugak sis.

jaga demand and supply