Ingin tahu susu yang sesuai untuk GDM, GBS & HB low

Assalamualaikum, ada sesiapa pernah cuba susu ni tak? Previous pregnancy saya ada GDM on diet, GBS & HB drop 2bulan. Sepanjang pregnancy tu alahan & tak bermaya. Kali ni nak cuba susu ni, kot ada sesiapa pernah consume, boleh share tak? *Sekarang ni dah 3 sachet minum, sedap 🥰. #3rdmom #ingintahu

Ingin tahu susu yang sesuai untuk GDM, GBS & HB low
2 Các câu trả lời

kalau ada GDM,pastikan ada glucometer di rumah. sebelum minum susu,ambil bacaan gula. lepas 2 jam ambil bacaan gula lg. kalau bacaan melebihi 2mmol maksudnya tak sesuai susu tu sebab spike gula

1y trước

ok baik. Terima kasih ☺️

Unflavoured full cream milk seperti Dutch lady, farm fresh, goodday, meadow, etc.

1y trước

ok baik, Terima kasih ☺️ nanti saya cari