Supplement utk tingkatkan kualiti sperm & telur

Assalamualaikum .. Ad tak yg tau supplement ap yg bagus utk tingkatkan kualiti sperm dan tlur ovum ?? Sy pernah alami chemical pregnancy 2 kli dlm setahun . Bulan 11 dan bulan 12 . upt naik double line tp lepas tu 5 hri dtg period . Ni sy bru kluar drh period smlm . Ikutkn bru 4week5days . Ttc 4y 😥

2 Các câu trả lời

Sy sis. Tahun ni dua kali chemical pregnancy. Masa chemical pregnancy tu mmg both ada ambik supplement. Lepas tu stop ambik supplement. Dua dua pegi exercise. Tak jogging pun, buat brisk walk sj pun blh. Asal ada bpeluh. Then jgn stress. Bila iktiar cara natural mcm ni, akhirnya btl btl pregnant. Skrg tunggu hari nak due dah. Semoga sis berjaya ya. Chemical pregnancy ni bukan disebabkan rahim lemah ke apa. Sbb gabungan sperm n ovum x sesuai. Kalau suami merokok, suruh stop. Kurangkan makan manis. Amal makanan sihat juga. 😊

Kalau ikutkan upt takkan naik kalau baby tak melekat dekat rahim. Kalau dh melekat ke rahim baru boleh detect hcg. Sebelum ni saya pon pernah chemical pregnancy rasa pregnant tapi upt -ve. Cuba tiap kali bersama tukar position. Saya tukar position untuk kali pertama alhamdulillah pregnant selepas setahun.