Scan tak sama dgn LMP

Assalammualaikum. Saya pregnant dah 7 minggu sekarang. Masa 1st scan sepatutnya dah 7 minggu tapi doktor scan baru 5 minggu. Selepas 2 minggu kena repeat scan. Tapi saya terus refer kk. Doktor kk bagi masa sebulan untuk 2nd scan. Ada tak yg berpengalaman macam saya? Saya jadi risau je.

1 Trả lời

dulu masa sya buat 1st scan kalau ikut LMP dah 8w3d tp doktor tu bgthu sy punya kndungan masa tu baru 6w2d. Another 2 week sy repeat scan di tmpt yg sama. dah jd 8w2d. lg jelas tengok siap ada heartbeart dan doktor tu bg gmbr scan yg dh jelas nampak tali pusat dia. actually normal kalau kita scan kandungan kita tak sama dgn LMP sebab kita tak thu bila persenyawaan yg berlaku sebenarnya.

2y trước

tq Christina 😊