Susu untuk naikkan HB

Assalammualaikum mommies. Boleh bagi suggestion susu apa yg boleh naikkan HB. Terima kasih banyak.

4 Các câu trả lời

Sus farm fresh, seminggu sekali je minum. Masa makan ubat iberet sy buat air milkbooster scahet by Ummialya tu. Air dia rasa ribena. Alhamdulillah maintain je hb 11 lebih. Air oren buat perut sy sakit. Lepas tu makan ubat kk bagi jarak kan 2jam pengambilan makan2 lain. Sayur bayam, sawi Jepun, buah jambu pulak sebelum makan tgh hari lepas 1jam baru sy makan dgn nasi atau makanan lain2.

Sy jarang minum susu. Seminggu sekali. Tp HB maintain 11 selama 3 bulan. So doc suruh makan Iberet + Iron Tablet (pagi & mlm) dah makan selama 2 minggu, HB naik 11.9. Baru check semalam. Pagi 1 Biji Iberet + 1 Biji Iron Tablet (makan perut kosong perlu jarak 2 jam sebelum ambik breakfast) Malam 1 Biji Iberet + 1 Biji Iron Tablet (makan sblm tidur)

Hi sis. Stahu sy untuk naikkn hb, buah jambu batu, pati gulsan delima tu sis. Susu kne ada gap minum, ada terbaca punca hb rendah sbb mnum susu bcmpur dgn ubat kk bg.

farm fresh kurma