Baby Swing

Assalammualaikum ibu2 semua. Anak sy jenis nak berdukung je. Bila dah tidur, saya letak kat bawah terus celik mata menangis2. Anak sy sekarang usia sebulan Soalan sy 1) Anak sy jenis anak high demand ke? 2) Berbaloi dan perlu ke sy beli baby swing? 3) Antara baby swing dan buaian mana lg ok?

11 Các câu trả lời

Waalaikumussalam. Sama mcm anak sy time sebulan, asal malam jer nk tido atas riba sampai sy menangis stress..lepas tu xtahan beli la baby swing, tido sekejap lepas tu dia tak nak tido da dlm tu, tido atas tilam jer, still nk tido atas riba, lepas tu guna kerusi hayun biasa yg guna tangan ja. Tido la sekali dua lpas tu riba jugak best. Sebenar nya baby sedang mencari keserasian keadaan, tempat dan persekitaran. Skrg sy ubah2 tempat tido dia🤣🤣..ni genap 2 bulan, berubah la sikit2 tido baby sy waktu malam. Sy slow2 boleh rehat da waktu malam, tp still bangun bagi susu & tukar lampin. No 3 tu, klu sy lg suka baby ajar tido kt tilam sb buai nnt susah nk bergerak. Nanti asyik cari buai plak nk tido.. itu bg sy laa☺️

sama ank sy jns nk berdukung.. skarang sebulan lbh..siang sy letak dlm rocker bouncer time tido..y ayung tangan bkn y electric swing.klau die terkejut baru sy ayun.klau x letak dlm tu..sy y kne jd buai🤭..letih mak oii duk ayun berdiri.tp mlm alhamdulillah bb tdo kt bawah ok je.y jns sy gune tu limit 18kg..nnt dah 6 bln umo blh jd kan kerusi utk mkn plak..

11mo trước

saya pun pakai bby rocker kalau x anak xnk tido bawah, asal letak bawah je tak tido lena 😅

1) high demand cuma pd 0-3mth shj..sbb mereka tak biasa dgn dunia luar. 2) bby swing ada limit berat. in meantime perlu train bby utk tidur di bawah dari awal. 3) berbalik pd no 2, buaian blh pkai long term tapi kena train bby tidur bawah juga dari awal supaya buaian adalah option.

baby saya awal² mcm tu dh tidur n bila letak je bangun or nangis. rupanya perut kembung/badan ada angin. dia tak selesa. so now setiap kali tukar pampers memang kena urut perut. alhamdulillah semenjak tu, memang lena setiap kali tidur.

Anak saya pun mcm tu. Nk berdukung jaa bila tidur. Nasib siang jaa. Dah cuba buaian masa kt kg dia tkmau. Alhamdulillah nasib tk beli lg buaian. Kalau beli rugi dah. skrg nk cuba baby rocker pula. Harap dia okay laa

Anak saya 1bulan. Letak baby cot nangis. Try baby rockers tu nangis. Last pakai buaian. Baru dia lena. Tapi ada masa dia nangis dalam buai. Bila letak katil elok dia tidur 😂

Rasa nak beli juga kerusi baby rocker tu tapi neneknya tak bagi pula kata tklama sabar. Buaian pun tkmahu kami ajar nanti nak kenmana2 susah nanti kami suka travel..

anak saya pun gini. bru letak bawah terus besar mata dia time malam je dpt lepas dr dia.. siang ni melekat laa dia dkt saya😕 saya nk try buaian je lagi utk siang ari

11mo trước

ya dia mengamok tu sebenar nya nak cr keselesa utk dia tidur mula2 dulu anak saya macam ni waktu dia msih behari blm masuk sebulan asal malam mengamok dulu mcm kena dera sblm dia tidur. sekarang ni alhamdulillah saya dpt cam waktu dia tidur . pastikan pempers dia mandi petg tu tukar .. mcm saya dia mandi pukul 5 around 9/9.30pm saya tukar pempers dia jd dia tidur sedap jee takde nak melalak

anak sye jenis malam je jadi tido nk didodoi dodoi ,, last2 sye buh dlm buaian bru ok .. tpi x enjut kuat pun .. better beli baby bouncer berbnding baby swing

kalau baby tkde mslah jeluak atau muntah susu bole je pakai buai . anak saya tkbole nk pakai buai sbb sejenis muntah susu walaupun dah sendawa .