GATAL BADAN

Assalammuaalaikum mommy2 sy nk tanya ada ke Time pregnant gatal2 badan..awal2 pregnant elok je xgatal masok 21 weeks ni tibe gatal badan kepala telinga hidung mata kaki xlarat nk garu..naik bintik merah macam gegata #seriusnanya #ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

wahh saya pon kena lepas bersalin dulu,,baru pantang dua hari kena gatal2 gegata tu satu badan penuh ,,bermula dari tapak kaki, terus saya g ambik injection untuk matikan kuman ,lepas sehari tu hilang dah😌 sakit n pedih penat garu2 smpai mintak bantuan adik untuk garu, dengan ank baru usia dua hari nye.. sis jgn pkai apa2 cream,, try mandi air garam atau rendam dalam air garam bagi mati kuman,atau mintak solution dari mne2 klinik , cream gatal tu,, tapi selalu nya cream diorang bg lambat nak baik,semoga sis cepat sembuh,,yang penting elakkan pakai apa2 cream kat kulit

1y trước

terima kasih Aamiin 🌼

Saya masuk tri 2 hri tu jdi kulit kering and gatal, garu smpai berdarah, kdg tak sdar garu time tido😭, ni lekat parut la pulak, kat kaki n tangan. Kdg hsbnd dia detail sikit, sat g dia tnya kenapa. dia kdg jgn garu duk pesan, tapi mmg jenis gatal ni x leh nk control garu2 dia. hee. Kdg pikir ingt alah sabun ke ap, tapi saya tak pkai sbun pun gatalll🤣

1y trước

ouh sy semalam tak tahan sangat gatal malam tu mesej nurse tnye normal ke cam ni gatal macam gegata nurse kata xnormla kalau tak tahan sgt Pegi hospital..pi hospital malam semalam rupanye alergik..setahu sy..sy tkde alahan makanan mungkin hormon agak nye sbb semalam gatal sampai dlm mulut sesak nafas rse