Labu untuk bayi 6 bulan

Assalam, sebenarnya bayi 6 bulan dibolehkan untuk makan labu atau tak ya? Ramai yang recommend kata boleh beri labu pada bayi seawal 6 bulan. Tapi mak mertua saya kata tak sesuai sebab labu berangin boleh buat bayi kembung perut & bayi lelaki dapat penyakit angin pasang. Saya jadi confuse. Banyak saya baca semua maklumat yg positif tentang labu.

1 Trả lời

Apa apa makanan memang kena try & error. Kita ikut penerimaan baby. Untuk anak saya, makanan yang orang cakap "berangin" tu, dia makan okay je. Kadang orang tua ni banyak pantang larang sebab dia yang kena tapi nak samakan dengan semua orang. Salah pemikiran macam tu.