Sakit selepas bersalin

Aslmkm saya bersalin czer dha masuk 4 bulan tapi kadang ii sakit dkt tempat czer & tk boleh lasak lagi..normal ke ? Saya first mom ..rasa risau juga..boleh suggest apa ii ubat / supplement tak mommies ii semua

1 Trả lời

wsalam .ia normal puan jika bersalin czer amik ms tuk sembuh . kdg luar dh ok..tp yg dalaman .sbb tu xblh buat kje berat2 lepas bersalin czer wlaupun dh abis berpantang bersalin.. nk lasak sgt pun xblh... mcm sy dlu dh msuk 2 tahun pun lepas czer kekdg trlupa angkt berat2 pun akn terasa sakit..mcm sy amalkan mkn supplement kalsium.vitamin c.fish oil.. folic acid..

1y trước

sm2 😉✌🏻