Buasir-37 week

Askm ibu2 semua.. Saya dah 37 week pregnant buasir makin mnjdi teruk sampai terkeluar besar biji tu.. Sakit sngat lagi2 masa nak jalan.. Pernah tak ibu2 semua jadi macam ni n macam mana nak bagi baik sblum bsalin

8 Các câu trả lời

Sy tngah alami mcm awk jgk sis. Preg 37weeks 4hari. Sy buasir luar bengkak dan sngt sakit. Sy beli krim ni sis. Skrg hari ke 4 sy pakai. Sakit bengkak dh bekurang. Cuma nk kecut tu mgkin ambik masa sikit😇

sis g emergency. sy bru kena. smua sy try. last g emergency. doc tu masukkan buasir terkeluar and lps tu trus ok. ajaibb btl. xtau dia pakai jari ke or ada alat. tp x sakit n smooth je dia masukkan tu.

2mo trước

sy pun mcm tu jga. msuk byk kali tp kluar juga. tp nurse ada pesan. lps masukkan tu trus dduk dlm msa 20 mnit. alhamdulillah berkesan. sy kna lg ni tp x seteruk haritu.

Sy hari tu jd juga..tumbuh mcm biji sakit..saya banyakkan makan buah2an serat tinggi dan sayur.. 2 3 hari ilang dah sbb membuang x payah teran2 dah, lancar jer. 🤭

2mo trước

X de sapu apa2.. Sy cuma mkn sayur n buah mcm betik, tembikai..bg lawas membuabg, sbb klu biarkan sembelit lg teruk sakitnya.. 😣

ambil gula masukkan dlm air suam dan lap ke tisu, kemudian bubuh kan ketulan buasir dan duduk. ni tips sy dpt doc masa p buat rawatan kat hospital ukm.

Saya 34 weeks pu ada butir keras keluar time membuang..kalau biase² dia kecut masuk balik cuma tu lah asyik sembelit je akhir² ni

saya pun kena juga ni 33 minggu 3 hari , tpi blum pergi klinik lagi , x tau sebab kurang minum air kot

Beli Hurix's Haemo Cream. Inshaallah berkesan.

ade refer doktor?

2mo trước

Ada cakap doc masa check up tapi memang xde ubat kecutkan bengkak ka apa dh.. Doc just bg cream sapu dgn lmbut kn najis ja