Tips minum air gula taknak muntah

Asalamualaikum. Hai mommy/mama semua nak tye dr tips x cmne xnak bg rase nk muntah mase minum air gula nanty.. N pesedian awl sblm date nk minum air gula tu xnak bg sangkut cmne hihi tq.

4 Các câu trả lời

wsalam, kurangkan makan/minum manis n byk minum air masak. lepas tuh tips nya ada stgah boleh minum seteguk terus , mcm saya minum sikit stop. mindset tuh penting, anggap je minum air biasa lepas tuh fikir kalau muntah lagi kena repeat lagi.

Sy hritu beli kat farmasi yang berperisa. So telan tu sekali harung. Tekak memang rasa ketat ja sbb dah minum air gula😅 lps abis minum masuk keta pejam mata. Jgn skrol fon nnti lagi pening.

2y trước

ohh mcm tu ok sis tq ya. beza ye yg beli kat famasi dan klinik

Ikut cakap nurse .. puasa dulu .. kosongkan perut .. minum sekali jalan je .. jangan sikit sikit .. datang awal jadi air masih panas atau suam . Kalau dah sejuk.. tak lalu nanti

minum air masak je, dn imegine lh air gula tu adalah air sirap... klau salah imegine auto loyaaa 😭

2y trước

lepas minum air gula boleh minum air masak ke sis