Keguguran kandungan 10 weeks

Asalamuailaikum dan selamat pg to semua mummy2 yg sedang hamil..Tujuan sy post hari nie untuk share apa yg jd pda sy..sy kguguran 10 mggu khamilan..xtaw la sebb apa blh jd...tapi bila sy pikir mgkin ada slh sy jgk...pernh x mummy2 dgar org tua2 selalu ingt kan kita msa hamil jgn angkt benda2 berat...terkdg kita rsa benda tu xbrt mn pun,dan kita blh angkt..JANGAN MUMMY2??..Apa yg jd pda sy itu pgajaran..tapi Allah itu maha mgetahuai apa yg terbaik bt kita...cerita nya hari cuti yg lpas sy dan suami sama2 bersihkn rumah..dalam pada masa tu saya dan suami sama2 angkat mesin basuh untuk alihkan mesin ke tempat lain..memang saya tak rasa apa lagi pun masa tu...tertiba pagi esok sy turun darah dan trus ke klinik...bila doktor scan jantung bby dah stop?..masa tu hanya Tuhan saja yg tau perasaan saya dan suami..doktor ckp sy tak perlu lg jalani proseS D&C..just tggu dalam 2 minggu mybe kantung dan bby akn kluaq sendiri..jika xkluaq dalam msa 2 mggu baru sy kna jalani prses D&C...hari ke3 dgn kuasa Allah,saya rsa seolah olah seperti nk melahirkan,masa tu sy sakit sgt dan terbaring ats katil,tanpa bantuan sapa2 saya terteran dan terkeluar segala darah dan jugak kantung baby..Allah mnangis saya...perasaan bercampur sedih kecewa redha segalanya... APa yg saya nak cerita kn dsini mummy2 tlg la jga kandungan sebaik2nya...jgn la angkt bert2 walaupun kita terbiasa bt dulu..PLEASEEE MUMMY2... DI sini saya share kan gambar keguguran saya.. SEMOGA ALLAH MLINDUNGI MUMMY2 SEMUA..

Keguguran kandungan 10 weeks
72 Các câu trả lời

Subhanallah, stay strong sis. Semoga sis baik2 je.. And semoga ada rezeki lain buat sis dan husband ya. Salam Takziah 😢

takziah sis semoga ada rezeki sis yg akan dtg....apa yg terjadi jadikan sebagai pengajaran ye semoga sis dan suami kuat

Sabar ya sis..allah akan gantikan dgn rezeki lain yg jauh lebih baik. Untuk ibu2 lain boleh amik pengajaran & ingatan

Allahu.. Takziah.. Anak syurga tu, dia menanti awak di syurga.. InShaAllah semoga ade rezeki hamil lagii...

Takziah sis..tabahkan hati.sabar ye.. InshaAllah akan d beri rezeki nanti. Allah sebaik2 merancang segalanya

Allah...sedihnya...moga ada rezeki lain sis lepas ni...i'm feel you sis...pregnant pertama sy gugur masa 11weeks.

5y trước

betul..hanya org yg lalui ja taw mcm mn..apapun kita sama2 redha ya sis😘

ya allah sis mesin basuh tu berat sayang...tak apa insyaAllah ada rezeki lebih baik menanti. sabar ya...

Salam Takziah.. 😣 Banyakkan sabar.. Semoga Allah gantikan yang lebih baik.. Insyaallah.. Aamiin..

Takziah..semoga sis kuat..lps ni pantang btl2..rehatkn bdn dulu..insyaAllah ada rezeki lg lps ni..

Allahu, moga puan banyak bersabar ye dan in shaa Allah akan digantikan dengan yang lebih baik