Keguguran kandungan 10 weeks

Asalamuailaikum dan selamat pg to semua mummy2 yg sedang hamil..Tujuan sy post hari nie untuk share apa yg jd pda sy..sy kguguran 10 mggu khamilan..xtaw la sebb apa blh jd...tapi bila sy pikir mgkin ada slh sy jgk...pernh x mummy2 dgar org tua2 selalu ingt kan kita msa hamil jgn angkt benda2 berat...terkdg kita rsa benda tu xbrt mn pun,dan kita blh angkt..JANGAN MUMMY2??..Apa yg jd pda sy itu pgajaran..tapi Allah itu maha mgetahuai apa yg terbaik bt kita...cerita nya hari cuti yg lpas sy dan suami sama2 bersihkn rumah..dalam pada masa tu saya dan suami sama2 angkat mesin basuh untuk alihkan mesin ke tempat lain..memang saya tak rasa apa lagi pun masa tu...tertiba pagi esok sy turun darah dan trus ke klinik...bila doktor scan jantung bby dah stop?..masa tu hanya Tuhan saja yg tau perasaan saya dan suami..doktor ckp sy tak perlu lg jalani proseS D&C..just tggu dalam 2 minggu mybe kantung dan bby akn kluaq sendiri..jika xkluaq dalam msa 2 mggu baru sy kna jalani prses D&C...hari ke3 dgn kuasa Allah,saya rsa seolah olah seperti nk melahirkan,masa tu sy sakit sgt dan terbaring ats katil,tanpa bantuan sapa2 saya terteran dan terkeluar segala darah dan jugak kantung baby..Allah mnangis saya...perasaan bercampur sedih kecewa redha segalanya... APa yg saya nak cerita kn dsini mummy2 tlg la jga kandungan sebaik2nya...jgn la angkt bert2 walaupun kita terbiasa bt dulu..PLEASEEE MUMMY2... DI sini saya share kan gambar keguguran saya.. SEMOGA ALLAH MLINDUNGI MUMMY2 SEMUA..

Keguguran kandungan 10 weeks
72 Các câu trả lời

Smoga sis dan suami tabah ye...kadang2 kita lupa yg kita tngah hamil...klu boleh sume kerja rumah nk kita buat br puashati...xpe mungkin ini bukan rezeki...lepasni sis kne lebih berhati2 ye...sy berjaln byk pown boleh tumpah darah tapi alhamdulillah baby ok...

4y trước

btul..klau blh semua bda kita nk buat..😅apapun tq ya awak..

Salam takziah sis. Sy pernah lalui apa yg sis alami. Cuma kes sy kandungan tak menjadi even dh 10w++. Dan masa tu sy aktif turun naik tangga. Alhamdulillah skrg tggu masa nk bersalin baby ke2. Semoga ada rezeki utk sis ya 😊

Ya Allah.. Saya turut merasa kesedihan itu.. Saya pun mengalami keguguran.. Semoga sis kuat dah tabah juga.. Saya pun redha dengan ketentuannya.. Semoga pregnancy seterusnya, kita dapat melahirkan zuriat yg sihat.. Amin..

Takziah... Awak kena kuat,insyaallah allah akan beri anugerah tu...berdoa ya... Semua berlaku ada hikmahnya... Kalau awak mengandung lagi jgn angakt berat²dulu jgn lasak²,mmng x boleh doktor pun mmng ada pesan...

Takutnya sis.. Kndungan sy da 7 weeks.. Sblom tahu preggy.. Kt tmpt kje mmg lanyak angkt berat.. Dpt tahu ngndung trus xangkt.. Mcm syukur sgt xjd pape.. Doakn sy jalani hari2 dgn bby sebaik mungkin ye..

Takziah sis... sedih rase... sy pn bru 8w mmg terpakse jadi budak manja ... demi anak dlm perut... lagi2 mmg tgh kluar spotting2 ni..mmg byk baring je... slmt berpantang sis.. insyaAllah ade rzeki lagi nanti...

4y trước

Allahumma aminn.. terima ksih byk sis

Sama sis..saya pun baru lepas keguguran diusia 7minggu..masa keja saya ada cuci tempat letak air panas..bg sy tak berat..lepas tu teruih bleeding..peringatan buat kita.. InshaAllah lepas ni usaha lagi😊

4y trước

nmpk dah ada bentuk bayi

mesin basuh terlalu berat tu sis. sy pun angkat berat jg tp my mom sllu suruh angkat yg ringan² biar dy je angkat yg berat. sabar sis mungkin utk kali ni bkn rezeki tp lain hari rezeki sis 😊

Cerita sis mcm sy..bezanya sy xtw sy hamil..sy angkt mesin basuh..esok cek upt..bru 5week..tp alhamdulillah skrg dh 19week..ikot bdn jgk..semoga sis dan suami dpt rzki ank lg lps ni.aminn

Tgk body org juga .. kdg ada org siap blh gym lagi .. klu allah nk bersihkan juga mungkin ada hikmah xnak susahkn awk masa tua nanti😉 be positive ye . Ada lgi rezeki akan dtg .