Bayi umur 28 hari demam

Apa saya nak buat bayi demam tiba2 .dah pergi klinik lagi 3 hari dtg balik kalau demam tak kebah. Now hari ke 2 setengah , bayi demam tak surut2 walaupun dah beri ubat ikut dos yg diberi. Saya buntu dalam pantang ni

2 Các câu trả lời

Baby saya pun demam masa hari ke 30. Dia demam sebab nanah cucuk bcg dia tu pecah. 3 hari jgk la suhu badan dia cecah 39 celcius. Kena kerap jelum kepala, bahagian2 pelipat. Siang pakaikan pampers saje / pilih baju lubang2. Malam pakaikan baju cotton nipis je. Kadang2 budak nk beralih bulan akan demam jgk. Dan kerapkan menyusu anak.

jerlum anak sis, kerap lap badan anak. pakaikan pampers je kat anak, tak perlu baju. kerapkan menyusu