Hai Mummy smua sye Google ciri2 baby colic dan dapati baby sye ade smua tnda2 colic

Apa perlu saya lakukan baby minum susu fm dan sye first time bgi fm xde pengalaman dgn susu formula,sye buntu bntulah sye sye xfhm ape2

2 Các câu trả lời

baby girl kita dah sebulan 2 hari.. ada colic jugak.. tp kita full breastfeed.. antara method lain yg kita buat is cari botol yg ada anti colic. kita pakai tommee tippee.. kita jumpa dr.. dr bg baby kita biogaia drops sekali sehari.. and Dr prescribed jugak simethicone utk baby kita.. so mungkin awak boleh cuba jumpa dr jugak utk ubat2 ni.. dia membantu betul.. baby kita kentut2 buang angin lepas mkn tu.. sebab kita x df.. kita pump then letak dlm botol.. so waktu baby minum drpd botol tu mungkin jugak dia tertelan angin sekali.. lepas susu sendawakan baby.

8mo trước

terima kasih mental sye dh koyk dh fikir ape punca knpe nangis sebb susu fm ke sebb telan angin bnyk ke..sye ank firstcm sis jugk pump msuk botol bgi tpi ank first xde nangis meragam. Saye pakai botol AVENT

tukar susu fm. cari susu fm yang sesuai untuk baby colic. biasanya susu fm untuk colic, mahal sikit.

8mo trước

baik sis esok sye try gi kilinik dlu,heranya siang dye ok tido minum susu ape smua mai pukul 10 malam ke atas dye menangis nk kluarkan burb tpi xlepas mcm burb xnk kluar padahal sye lepas menyusu dh kluarkan 2 3 kali burb dye.