Flu first trimester

Apa perlu buat if flu ketika mngandung. Satu rumah tak sihat jadi sy turut berjangkit. Susah hati juga. Takut effect bby dlm kandungan. Ibu2 ada pengalaman tak#10weekplus

Flu first trimesterGIF
4 Các câu trả lời

ye.sy baru abes flu n batuk.asuh makan madu ori ya.sikit² je asal lega tekak n flu tu.insyaAllah takde pape.yg penting jgn asuh ubat.wlupun doctor kata bolehje makan ubat.tapi usahakan elak utk makan ye.bykkan makan buah,protein,karbo scukupnya,ubat baby jgn skip.

sy kndungan ke 2 ggur sbb mkn ubt flu. msa mntk ubt mmg da bgtau tgh mngndung. so sy confident la mkn. mmg flu hilang. tp sehari lps tu terus bleeding n gugur. hati2 mkn ubt. klau sis yakin selamat, boleh teruskan. mebi sy xd rezeki masa tu.

Pergi clinic sis, doc bg ubt yg sesuai. Sy pn flu + batuk + demam panas. Pas mkn ubt okay suda. Cuma masih batuk kahak jk.

sy ke klinik dan bagitahu dktor tgh pregnant, so dktr bagi ubt yg bleh di makan masa hamil