Sakit tekak kehamilan baru 11 wk 1 hari...

Apa patut saya buat..dengan cuaca panas sgt disini...tmbh pulak tiba2 pagi td saya mula sakit tekak...nak minum air putih pun payah sebab nak mual...selama kalau sebelum hamil saya okey saja minum air putih...skrg tgh hamil payah nak masuk mulut..😖😖..Siapa kat sini boleh tolong tak..apa patut sy buat utk ubat sakit tekak ni

1 Trả lời

sama kite mual minum air kosong. doc sajes letak sirap sikit or buat jus ke utk elak dehydrated. bykkn mkn sup/bubur/buah2an. utk lega tekak tu sy hisap fisherman/mentos