Kencing manis

Apa patut saya buat jika ada kencing manis ketika mengandung...

2 Các câu trả lời

ikut apa doctor dgn nurse kata. jgn consume benda mengarut yg kata boleh hilang kan kencing manis masa mengandung. jaga makan. krg kan buah buahan. 1slice dinner n lunch only. krg kan karbo. jgn late dinner. krg kan air manis, benda2 manis.

stop air manis.. jgn mkn byk sgt. lebihkan buah dan sayur. makan buah ikut saiz gengaman kita. cth kalau buah orange tu besar belah dua utk mkn dinner plk. gitu. kalau blh beli blood glucose machine tu. blh monitor sugar sendiri.