Ada tak yg sama macam saya masa mengandung tak boleh telan air putih? Nk buat macam mana ya?

Apa nak buat kalau semasa hamil tak boleh langsung minum air putih?

10 Các câu trả lời

Sy pn sama, pregnant kali ketiga. Before pregnant 2liter everyday. Pregnant je asyik minum air manis, maybe faktor asyik muntah je mulut jd pahit.. Tp control jgk pilih2 jenis air manis. Biasa minum lemon or kordial sunquick.. Tp kena paksa jgk mnum air kosong sbb kesian kt baby n risau sangkut air gula nnt🤣

saya! minum air masak mmg rasa pelik betul..last2 saya beli air mineral spritzer haaa baru sedap sikit nak minum 😅 tapi da nak masuk trimester 3 da boleh minum air masak mcm biasa

Saya pun sama, jd saya tambah lah pati juice delima dlm air masak supaya rasa dia masam2 sikit dan bole hilang kn mual saya. Klu air masak kosong lg rasa nk muntah 🥴

Sy pun sama pregnant ke 3 ni pelik x leh minum air putih nk air manis je klu nk telan air putih kena yg pns melegak tu aduhai klu x mmg rs loya nk muntah

Samaa.saya akan makan keropok ikan selang dgn air,makan dgn buah ke.mmg selang2 dgn air..pastu mesti nak minum air mineral sejuk.baru boleh masuk tekak.

sy yg alahan biasa yg pernah muntah pun bila minum air masak rasa pahit.. tapi kena paksa minum jugak.. kurang air masak blh jadi kencing kotor nanti

Sme, sy sblum pregnant air putih mnum je. Skrg pg2 mnum rse kelat2. Last2 tkr setiap pg vitagen. Mnum air putih rse mual.

sama mcm sy...xpsl2 kne kncing kotor...smlm p klink 2x nurse suh p repeat air kncing..

saya, rasa pahit payau🤢 lagi kuat rasa nk muntah..

Saya letak lemon dlm air baru selera sikit nk minum