“SETAHUN BARU KAHWIN. AWAL LG NAK RANCANG ANAK”

Anyone tau reason ni tak kenapa doctor selalu ckp mcm ni? Ada kaitan ngn kesihatan ke?

2 Các câu trả lời

Dalam tempoh setahun kahwin selalu dianggap normal kalau xpregnant lagi. Macam2 faktor sekeliling yg boleh jadi punca susah lekat. Sebab tu kalau nak buat treatment kat horpital kerajaan selalunya 2tahun baru dilayan. Kecuali untuk yg ada masalah lain dan yg umur lebih 35 tahun.

Entah..pemahaman saya bg mksud rancang anak adalah xnk anak buat masa sekarang..biasanya bila bersalin baru doc suruh rancang anak dlm 2 tahun utk jaga rahim