Toddler 17 bln

Ank sy umur 17 bulan sebelum ni dh boleh sebut 6-7 patah perkataan..tiba2 dlm sehari dua ni dia dh x sebut perkataan tp masih babbling dan sebut wawawa,dingdingding..itu normal ke x ya?

1 Trả lời

Cuba tunggu lagi dan perhati. Mgkin baru2 ni dia ada sikap baru dan lebih fokus dgn prkmbgn baru dia. Atau mungkin dia ada asyik terdengar bunyi org buat babbling dan bunyi lain jadi dia mcm terfokus balik dgn mmbuat bunyi tu sbb dulu prnh dia suka buat bunyi tu.. Jadi kena ingtkan dia balik brckp dua tiga perkataan tu.. N kita brckp pun x lagi ikut bahasa baby tapi bcakap dgn betul.. Itu yg sy ada bljr.. Ehehhe

3y trước

Betul2..dia mmg ad bljr bnda bru..sejak 2-3 hrinni dia start lompat n suka nyanyi2..sbelum2 ni dia xprnh nyanyi2😅