Anak tak sampai setahun mengandung

Ank pertama saya lahir czer baru 8 bulan 10 hari. Tapi saya mengandung lagi.sekarang ni dalam perut saya 16 minggu.#mommybuntu

34 Các câu trả lời

Sama macam saya sis. Masa anak pertama belum cukup setahun, dah pregnant anak ke2. Anak pertama czer. Anggap sahaja tu sudah rezeki sis. Jaga pemakanan dan kesihatan sis.

ape boley buat dik da rezeki.... trime jela . yg penting awak jage kesihatan sbb cezer ni kite npk je ok tp bhgian dlm kite x npk ... so take care ye dear ... jage diri...

Lepas bersalin ni ambik perancang ye dik...risiko jgk sbnrnye klau ank kcik lg dah mengndung lg.klau normal mgkin xde mslh.tp czer.. Jaga diri je la eh🤲.. 😁

Alhamdulillah rezeki dari Allah,jaga kesihatan dan jaga kandungan dan jaga anak,just ignore the negative vibes atau mulut org

tkpelah sis..dah rezeki..tp sis cezer..ngilu rasa nk xsmpai sthn da cezer lagi..rancanglah yg trbaik utk kshtan tubuh bdn kite..

alhmdulillah rezeki sis..jga elok2 takpyh fikir negative..tp ngilu rsany ye prtma brsln czer..mybe kl dh brsln ank k2 blh la ambk perncang

4y trước

Ngilu jugak sikit2 tapi dah hari2 rasa.macam biase plk hehehhe

sma mcm kakak sy la situasi awk ni tp alhamdulilah ok je awk kena positif pastu kena slalu consult dgn doktor la sbb czer kn..

alhamdullilah rezeki. Tapi nanti pekakkan je telinga. Lepas bersalin nanti teruslah ambil perancang ie pil, cucuk atau tanam

4y trước

Ambil adik, sbb bila bersalin czer byk risikonya. Sbb tulah kalau blh dari awal kena rancang. Czer nie ambil masa nak baik, luka kat luar nampak cantik tapi dalamannya ambil masa nak recover balik. So akak doakan nanti Allah permudahkan segalanya pada awak. Dan ingat ambil positivelah kalau nurse n doktor nanti marah2 je apa. Yang penting jaga kesihatan n baby. Jgn sebab nie awak stress plak.

Bertabah la sis, kuat saja , dah rezeki .. cuma lepas ni lebih berhati2 , bukan apa nnti kesian pada sis 🤗

terus buka buku ya sis. senang incase jd apa². tp insyaAllah semuanya ok, janji ikut ckp doc n nurse 😊

4y trước

Dah buat temu janji dah. Dah jumpa pakar dah.die cakap jahitan ok.dalm pun nmpak ok