Berus ggi....

Anak umur 3tahun..berus gigi nak cuma tak nak letak ubat gigi 😭 paksa mcm mna pun mmg taknak langsung..mcm mna ye? Takpe ke trskan tak bubuh ubat gigi..nanti dia nak sendiri ke mcm mna..dh tukar dh pelbagai perisa ubat gigi..tetap taknak tq

9 Các câu trả lời

Cari ubat gigi berfluorida..letak ubat gigi hanya sebesar kacang hijau saja untuk anak kecil..JANGAN letak ubat gigi pada anak yang belum pandai meludah kerana anak yang telan ubat gigi lebih mendatangkan mudarat kepada pertumbuhan gigi kekal..latih anak memberus gigi dan lidah..sudah memadai memberus gigi 2x sehari(pagi bangun tidor n malam sebelum tidor)..kurangkan makanan manis n bawak anak berjumpa DR gigi setahun sekali Sekian nasihat dari staff pergigian ☺️

kena pakai ubt gigi bfluorida, klu ank xnak, mmg struggle,kita kna paksa jgk,byk cara blh d gunakn, cuba ajk dia gosok gg sma2,main2 check gigi ke, nyanyi2 lagu kgemaran dia smbil gosok gigi,ckp kt dia, itu vitamin gigi, klu xpakai nnt monster dtg mkn gigi, dan byk lagi distraction yg blh d gunakn .btw, goodluck mommy☺️

2mo trước

agree, kena jadi penghibur at the same time bagi anak faham 😊💯

bila anak start tumbuh gigi kita berus gigi letak ubat gigi berflorida. tujuan ubat gigi tu utk dptkn florida tu lindung gigi dr cavity. if sekadar gosok je @ guna ubat gigi tak berflorida dpt buang sisa makanan aje la. kalau tkmau pakai yg berflorida blh cari ubat gigi yg ada calcium hydroxyapatite

Kalau 3 tahun da besar, kena letak jgk tu,, saya dedulu gosok gigi anak mmg kepit kepala kaki tgn dia, task paling mencabarrr 😂😂lelama dia da tak menggelibas da nak gosok gigi

try letak ubat gg tu sikit@ senipis yg boleh hujung berus gg..make sure ank tak nmpk ms letak ubat gg ..jgn sapu dpn dia..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

ni sy la.. takde pilihan . paksa shj. dulu masa mula2 prkenalkan ubat Gigi& berus Gigi ni mcm mana.. start prkenalkan Tu masa dia umur brapa?

Selama ni guna toothgel ke toothpaste? Atau dah cuba dua-dua?

2mo trước

dh cuba dua2

Tunjuk gambar2 gigi yg rosak ☺️☺️☺️

pakai ubat gigi florida.. kene paksa