Demam on dan off toddler 4 tahun

Anak syaa 4 tahun demam on dan off bila check darah takde apa² , apa yg patut saya buat ye saya risau

1 Trả lời

sis ada check tonsil dia ka

1y trước

tak. doc bg ubat masuk punggung,lepastu mandikan anak sy guna air paip. sy pakaikan pampers ja anak sy ms tu di klinik. husband sy cepat² p kedai beli aiskrim vanilla lepas nurse suruh bg anak sy makan aiskrim vanilla. habis juga la 1 cup tu dia makan. sebelu balik kami singgah kedai lg beli aiskrim vanilla utk buat stok dirumah. lepas dah 2-3x makan aiskrim vanilla,tonsil dia pun mula surut bengkaknya. of course juga dgn bantuan ubat antibiotik yg dia makan. 2-3 hari lepas tu anak sy sembuh total. sbb tu sampai sekarang kalau anak sy demam,benda pertama sy check tonsilnya. biasanya memang merah bila dia nak demam. cepat² sy bg aiskrim vanilla. kadang² tak jadi demam juga bila tonsil dia ok