Luahan ibu

Anak sya umur 1tahun lebih susah nak berak , najis dia keras .. dh tukar susu still sama juga .. normal ke?#pleasehelp

9 Các câu trả lời

Anak saya mcmni Jgk. Dr susu murah ke mahal semua da try,dari umur1Y . Lagi2 anak jenis picky eater. Makan sesuap then xnak. Last2 saya try beli dugro fruit&veg. Alhamdulillah, ok dah berak senyap je. 1y7m baru jumpa susu serasi. 7bulan try error.

ank saye penah kene...mmg setiap kli berak menanges sbb taik keras...umo pon da setahun lebih...saye try tukar mcm2 susu tetap mcm tu last2 sye stop kn susu...bgi mkn syur2 buah2..alhamdulillah skrg oke daa...berak mulut tk bising🤣

anak saya pun mcm tu, skrg dh usia 2 tahun masih sama saja, cuma kerapkan minum air masak, mkn sayur dn buah, dia akn ok sikit dari biasa. dn susu pula kurangkan scoop, contoh klau biasa buat susu 4 scoop, buat 2 scoop je

hi,kalau dulu sy jge anak sdare sy yg ssh nak berak ni,kakak sy minta cmpurkan prebiotic yg beli d watson tu kedlm susu..sbb dia dh try mcm2 susu tk ok..

umur baby awak dh setahun lebih. jngn refer pada susu sahaja. cuba tengok dr pemakanan baby awak. baby ada minum air masak tak? buah2 ada mkan x awak?

1y trước

betul pastikan air ada kat badan..sebb susu kan kental sikit..bukan org tua saja yg perlukan air..baby pun sama..

Kuantiti susu kurang kn sis,,anak Sye pun mcmtu jgk

kasih minum vitamin vitasen 100mg 1 biji sehari

air suam kurang minum kot

Dari segi pemakanan okay?