pertua hilang kan batuk baby baru 6bulan🥺

anak sy dua hari makan buah naga terus makin teruk batuk😭 lps tu dh stop ni batuk teruk dah mcm mana tips hilangkan batuk baby ye dah sapu minyak asmak semua tak jalan.. ada tak pertua utk hilang batuk baby?#ingintahu #firstmom #seriusnanya

5 Các câu trả lời

hri tu sy g pusat bekam lpas bby 6bln sy warded sbb btuk 2week..demam sminggu..prawat bagi mnyak habbatussauda suh sapu dada n blkg bby...alhamdulillah esoknya mkin berkurang batuk dn 3hr lpas guna mmg xbatuk dh.. doktr kt ward ckp normal batuk lma (da xray xde pape) jd proses nk kuarkan kahak bby la tu

Sy x de petua tp sy setiap alih bulan ank mmg jnis batuk, -mandi lemon + epsom salt jika ad (air suam) -pakai cough patch. -sapu minyak tropika/vicks baby/minyak cengkih/minyak bwang putih -dh batuk msti selsema -sterimar & sedut -klau berkahak sgt sy mmg neb saline. *ank jenis pasrah neb.

Saya sejak anak selsema n batuk hari tu, saya n hsbnd mndikan dgn lemon suam, tak la hari2, selang2, lepas tu hari2 kami sapu minyak cengkih,Alhamdullilah ank saya x selsema n batuk dah, cepat hilang, walau dah hilang sya n suami masih amalkan. Cuma kdg tu, kahak ke ap, saya bawak g neb je

Awak try beli cough patch dekat farmasi. Hari tu anak saya batuk kahak tersekat. Pakai patch tu alhamdulillah lega batuk dia. Tampal dekat dada baby. Cari yang sesuai untuk baby.

saya pkai minyak asmak dgn cream youbaby . kerap sapu dada belakang badan betis tapak kaki . Tk smpai seminggu je dh hilang batuk