Baby taknak bedung

Anak sy baru 3 minggu. Menangis nak keluarkan tangan dari bedung. Bila tangan dah keluar, dia tidur sekejap je then terjaga sebab terkejut & nangis lagi. Any tips? #firstbaby #firsttimemom

3 Các câu trả lời

Mcm anak saya. Bila bedung tangan, dia struggle keluarkan tangan dia sampai merah merah muka. Klau tak bedung tangan pulak tak lena tido sbb asyik terkejut. Last last saya bedung dia tp tak bedung tangan lepastu bila dia dah tido saya selimutkan dia(tangan dlm selimut). Kurang sikit terkejut

terkejut tu sbb moro reflex. nanti lama2 hilang. tp tips sy, bedung baby time dia dah nyenyak. so dia tak berusaha nak keluarkan tgn dia. baby tidur 35-45min ok dah, dah cukup 1 cycle tidur dia.

1y trước

Dia tidur dalam 5 minit je 🥺

Sme le gn anak sy. 😅 las2 lgsg x bedungg

1y trước

Ok je sis. Yg pntg jgn ade bnyi bising lah. Sbb ble pakai bedung, dia mcm x selesa. Mcm mslh sis dia ske kluar kan tgn kan. Xpe sis. Sis bedung dr bdn smpai ke kaki. Tgn x yah bedung. Tgn xpe.