Anak tak nak makan

Anak saya umur 7 bulan tapi tak nak makan?? Adakah normal? Ada cara tak untuk naikkan selera anak supaya makan? Macam2 saya try bagi dia makan tapi dia makan sikit. Adakah sebab dia tumbuh gigi dia hilang selera makan? Lepas gigi dah tumbuh dia nak makan balik ke?? Maaf saya first mom so tak tau. #firstmom #firstbaby #ingintahu #bantu_info_nya

2 Các câu trả lời

cuba bagi benda2 yg sejuk. mungkin tengah gatal gusi. jadi baby xselesa. boleh cuba buat ais cream, boleh bagi buah yg disejukkn, boleh buat yogurt bite

sis boleh try buat ni, anak saya pun dulu kurang makan nasi, saya banyak beri puri buah utk aktifkan enzim dalam perut dia 😊

5mo trước

my babies awal2 makan dulu saya x tekankan sangat makan bubur nasi. saya more kepada sayur & buah untuk aktifkan enzim dalam perut & usus mereka. alhamdulillah sampai skrg rajin makan. rajin sangat makan buah & sayur banding jajan merepek.