Bayi aktif sebelum tidur pada waktu malam

Anak saya sekarang sudah 7 bulan 5 hari.. Tapi anak saya susah sgt nk tidur malam.. Boleh ambil masa sampai 2 ke 3 jam utk tidur... Terlalu aktif.. Sampai berpusing2 satu katil.. Sebelum tidur mmg akan buat rutin utk lap badan dgn air suam .. Tukar pampers dan pijamas.. Dan susu kan sebelum tidur.. Ada hari dia senang tdo.. Tp mostly ssh sgt nk tidur.. Terlalu aktif dan suka mengoceh sebelum nk tidur.. Adakah anak2 puan mcm tu jgk. Dan apa perlu saya buat utk bg anak saya senang tidur.. TQ

1 Trả lời

bley tw last baby tdo siang pukul bpe? n pukul berapa awak tdo kn wktu mlm?