Bagi susu anak

Hi anak saya dekat 5 bulan tp dah 4 hari dia macam malas je menyusu (susu formula) selalunya elok je, tp sekarang bila nk bg susu banyak sangat drama, dah masuk mulut tiba tiba menangis, pastu dia tolak, pastu menyusu sekejap menangis, kenapa ya? Saya check mulut elok je tkda pape

3 Các câu trả lời

Maybe ada benda yg buat dia tak selesa kot. Contohnya mcm kembung perut ke atau pampers penuh ke atau susu terlalu panas ke. Baby saya pun kadang mcm tu, saya mix bf fm. Kadang nak minum susu atau tngh minum tiba-2 dia mcm menangis seolah-2 menolak susu. Selalu minum ok je sampai habis. Ni kejap-2 stop pastu sambung lagi. Kadang sampai meleleh-2 susu sbb dia dok gigit-2 puting botol tu. Baby kita dah 5bulan20hari, risau jgakk lah dia meragam sbb nak tumbuh gigi ke apa. Kadang tu rupanya bila check dia mengamok sbb nak tidur. Adoii. Sabo je lah.

2mo trước

Saya dah bt semua, sekarang msh camtu juga, dahlah susah tidor sekarang, baby 5 bulan dah boleh tumbuh gigi ke?

baby sy 5m+ stat perangai mcm ni, lps tu sy biar dia merengek dlu smbl hisap² tgn/napkin dia baru dia nak menyusu. kdg tu dia xnk menyusu dlu tp nak tido, kalo centu bg dia tido dlu dah lelap² centu bg puting baru dia akn hisap susu.

2mo trước

xpa mgkn ni org kata nak btukar bulan, dia nak ringankn bdn nak pandai sesuatu la tu, masa 3m - 4m pnh juga baby sy kurang menyusu & kurang tidur siang, berat naik xsmpi 500g, sedih sy tgk. tp nurse xckp apa pun, nurse ckp ada naik sikit pn xpa yg penting xjatuh line kuning, xpa bg baby peluang dlu insyaallah lps tu dia back to normal la nt

cbe tukar puting.. klu sblum nie pki yg 0 month/ new born/slow flow, try pki yg medium flow/3 month..

2mo trước

mgkin bley pnjgkn gap myusu + tambahkn volume.. contoh sblum nie gap 3 jam bru susu.. bley try 4 jam bru bg.. anak sye penah jgak alami fasa2 mcm nie.. dlm 3-4 hri bru back to normal..