anak suka buka pampers

hi. anak saya dah nak masuk 4y. dia suka buka pampers dn kdg2 buka baju. itu mksud nya anak dah x nak pakai pampers ka? tp anak speechdelay jd x tahu bila dia nak ke tandas 😅

1 Trả lời

dh boleh potty train dh tu sis. die dh x selesa dh. u kena rajin lah bwk die pegi toilet sejam sekali. atau nampak die tekepit2 tu terus bwk pegi toilet. kalau die terbabas dkt luar tu biasa je mula2. cuma u jgn marah die la. and wajib rajin bwk pegi toilet. kalau takut lupa set alarm setiap jam utk bwk die pg toilet.