Berat baby

Anak saya dah 3 bulan tapi berat dia baru 4.7kg saja ringan berbanding dgn sepupu di yg sebaya. Normal ke? Mcm mana nk naikkan berat baby ye. Baby menyusu bdn mix fm. Tp fm kdg2 je.

10 Các câu trả lời

kalau bmi ok dalam line putih, ok je.. mcm anak saya lahir pun kecik, jadi 3 bulan pun tak sampai 5kg.. skrg dah 5 bln, xsampai 6kg lagi.. tapi still dalam line putih berat panjang bmi semuanya.. dan saya pun mix fm, tp fm kadang2 je dlm seminggu sekali je sebelum ni kalau saya tinggalkan baby dan susu pam xcukup..

Jgn tgk berat je sis.. dia kena selari berat & tinggi.. m chart dia ok.. xdapa yg perlu risau.. mcm sy anak 2bulan berat 5.14.. sy fully bf.. kita mkn byk anak dpt khasiat byk la.. lg 1 jaga jadual menyusu dia dan tidur dia..

yang paling penting bmi baby awak. okay x? nurse ada bsg ke ckp bmi baby awak xokay? kalau bmi baby okay awak xperlu risau. xperlu compare dgn sepupu2 dia. yg penting bmi okay☺️

sye x sure klu mnyusu bdn mcm mne.. anak sye full fm memg sye pantau oz susu & gap mnyusu.. sye make sure anak bjaga sejam ke sejam stengah je lps tu bg tdo..

Semak carta graf baby dalam buku. Kalau dalam line putih BMI normal. Nak naikkan berat baby kena jaga jadual susu dengan jadual tidur.

Ank kita lebih kurang je tpi nurse kata BMi cntik je..tpi klau nk cntik lagi naik 5kg lebih hehe..ank sye guna susu FM je..

tak perlu compare dgn anak org lain sis. yg penting growth chart dia ok. anak sy pon masa 3 bulan 4.6kg

tinggi ank sis brp? ank saya 2 bln 6kg tinggi 57cm sy bg susu full fm susu dupro

Klu bmi dia ok (tinggi & berat normal) , tak perlu risau.

yg penting bmi ok