Berapa oz

Anak saya dah 3 bulan saya bagi susu formula sebab susu saya tak cukup. soalan saya kdg keliru nak bagi berapa oz utk baby saya yang dah 3 bulan..sekarang ni saya start bagi 4 oz..okey ke? Biasanya berapa oz yg sesuai untuk baby 3 bulan ya..#ingintahu #firstbaby

1 Trả lời

Saya guna apps ni. Rujuk brapa byk susu formula dia kna minum. Klu anak blh habiskan 120ml tnpa menangis nak lagi, thts the right amount. Bahagi 120ml dgn jumlah dia perlu minum dlm sehari, dapatlah kekerapan dia perlu minum susu. Anak sy dr bulan ke bulan, oz tu bertambah. Mkn besar, kerap mkn kurang tp volume bertambah

3y trước

anak sy bukan selalu licin 4 oz. Dua kali minum br hbs. Kekadang dia x nk juga. Dlm 2 oz akn terbuang. Anak sy bg tempoh hbskan susu dlm 1 jam. Lps sejam susu tu sy buang. Klu kata 8.00am dia minum susu, x hbs. Sy rehatkan. 8.30 or 8.50 mcm tu sy bagi lg baki susu td utk dia hbskan. mmg licin. Dia ada tabiat nak rehat minum susu. Dia xkan hbskan susu 4 oz sekali sesi minum. Kna dua kali. budak klu kurang minum susu nnti berat x on track.