Anak Saya Autism ke?

Anak Saya dah 12 bulan. Masih x pandai melambai org walaupun dah ajar hari². Tak pandai tepuk amai² jugak. Suka main roda kereta. Ape² la yg benda boleh berpusing. Dan tak bercakapa mama dada. Kalau kita panggil pun..kdg dia dtg. Kadang tak toleh pun. Siapa ada experience mcm ni. Tolang share. Anak korang autism ke? Sy dah terlebih risau dah ni. #1stimemom #autism #autistic #1tahun

5 Các câu trả lời

Hi mommy, saya tengok post ni dah 1y ago hopefully mommy still ada dalam ni. Anak saya sekarang 1y 2m pun dah tunjuk signs semua ni and mama abah dia dah redha apa adanya ❤️ cuma nak tnya mommy doc diagnose dia waktu umur berapa ye? Sebab saya dah inform nurse and waktu dia 12 bulan paed kata masih awal lagi .

1t trước

ada simtom lain lg ke slain main roda

baru masuk 1 tahun. kalau dah masuk umur 1 thn 6 bulan kena perhati lagi. jgn bagi anak terlalu tgk tv/gadget. kalau nak tgk pun temankan dia.bawa bckp/ berinteraksi.

Hi nk tanya..mcm mana perkembangan anak ye ?? Saya juga tgh mengalami sedikit kerisauan tentang perkembangan anak saya sbb ada sesetengah kriteria tu anak saya pun ada

2y trước

anak sy doctor diagnosed as MILD AUTISM. Maka betul la kerisauan sy hri tu 🥲.

boleh sy tahu.. masa ank awk 12 bulan tu ada eye contact x? boleh main cak2? or tunjuk2 pada objek?

5mo trước

Tak ada eye contact sis. smpai skrg 3 tahun 6 bulan. masih lg poor eye contact. main cak² start dia 2 tahun setengah. tunjuk objek baru je start lately ni. dah 3 tahun lebih baru nk tunjuk. tp sgt minimal. 3/4 brg shj yg dia tunjuk. lain tak tunjuk.

sentiase perhati