Anak tolak susu

Anak saya baru masuk 3 bulan tiba2 jadi xnak menyusu... Puas sy masukkan puting dlm mulut die, die duk buat bunyi nk termuntah... Pergi checkup aritu elok je die berat naik cantik, tinggi ukur lilit kepala semua normal... Tiba2 harini xnak nyusu pulak... Risau saya dibuatnya... Asyik nyonyot penumbuk die tu je sampai tido die... #pleasehelp #firsttimemom #firstbaby

5 Các câu trả lời

Anak sy pun sama mcm tu. Kadang sampai 5 jam pun taknak minum susu. Kalau minum pun 3oz je. Tapi dulu 5oz setiap 4 jam. Skrg ni 1-3oz dlm 3-5jam 😞😞😞 memang dia asyik makan penumbuk dia je

Mcm mana korang bagi anak minum susu? Sebab anak sy pun tolak susu risau sangat.. minum pun 2-3oz je dlm masa 3-4 hours

2y trước

Anak sy skrg minum 4oz setiap 3 jam. Kadang dia tolak susu sampai 4 atau 5 jam baru dia nak susu itu pun main2 minum 😅 kadang paksa and pujuk juga panggil minum.

Mcm sama je. Dia jd main2 bila minum susu. Byk masukkan jari dkt mulut. Takkan nk naik gigi dh kan?

1y trước

sama la nga ank sy...waktu dio tidur baru boleh bg dio susu. Mase tu hbs la 3oz susu. kalau dio xtido mmg xkan isap susu.lu isap pown 2 teguk mcm tu jela

Anak sy pun sama mcmtu, kurang menyuusu, main air liur, isap jari, gigit jari

x selesa kot gusi dia sme dgn ank sye