Bagi pacifier pada anak umur kurang sebulan

Anak saya baru 23 hari. Takpe ke kalau saya bagi pacifier awal sbb dia agak susah tidur. Saya ada ternampak video kaunselor cara ajar baby high demand tidur dgn bg elemen tambahan which is pacifier. Ikutkan awal saya mmg reject sgt pakai pacifier tp mcm no choice mcm kena pakai je haha #firstbaby

3 Các câu trả lời

boleh je sis. nnti die lepas sendiri bila lena. jgn msuk kn balik, biar je. ank sye mase bru lahir pon bgi pacifier nak bagi lena. now dh 6m, xde guna dh pacifier tu. bagi pon die xnak dh.

Saya pon start bg baby saya masa baru lahir lagi. Lepas dah lena memang dia akan buang sendiri. Kadang pon dia sendiri tolak pacifier tu.

benda tu alat tambahan utk bantu tido baby. bila bby dah lena nt dia cabut sendiri . guna waktu2 kcmasan je .