Cara nak putuskan susu sebelum anak kedua lahir?

Anak saya bakal berumur 2 thn & dia fully breastfeeding dan tidak mahu botol susu. Sekarang saya baru mengandung anak kedua, bagaimana nak putus susu untuk anak 1st sebelum anak kedua lahir? Moga dpt tips dr semua. Terima kasih:)

1 Trả lời

macam saya pula baru2 ni terpaksa wean off ank dsbbkn ank dpt effect vaksin smpai dia demam... sakit kepala n hydaration teruk..jd cara saya nk ptuskn pnyusuan badan sy ambil asam jawa sapu dkt tmpt nyusu tu sikit dkt kiri kanan..nnti bila dia nk nyusu rasa masam dia xjd susu...bgkan dia air kosong atau susu dlm cawan..dia akan nangis 2 minggu..nnti lama2 dia akan ok.. alhamdulillah skrng anak sy dh ok xminum susu bdn...kalau dia tiba2 tringat nk nyusu bdn..remind dia kata alaa sorry syg susu dh xsedap rasa masam dh..nti dia teringat dia xnk dh..😅😂🙈✌🏻cuma sblm tdo kena bg dia makan snack dan air kosg atau susu..sbb bila dh berhenti menyusu anak akan jd cpt lapar .mg dpmudahkan segala urusan puan..Allahuma aamiin... dan tahniah sebab bakal mndapat chaya mata baru .😍🥰