Anak tak nak tidur siang

Anak saya 8bulan 21hari perempuan, sekarang ni siang dia tak nak tidur siang. Malam tidur jam 11malam bangun 9pagi. Dia tidur sekali sahaja dalam 1.00-1.30 then terus tak tidur sampai saya balik kerja pukul 7.00. Normal ke? Pengasuh saya bising.

2 Các câu trả lời

1st, jangan stress sebab apa pengasuh bising/cakap. Nnt kita akan terdorong utk marah anak atau stress sbb ORANG LAIN. 2-Pengasuh lah tak pandai jaga ke. 😂 sorry gurau. 😆 minum susu apa? Susu formula ke susu ibu? Kalau susu formula sepatutnya dia boleh tidur lagi lama. 3. Tidurkan anak awal n bgn pn awal. 11pm sgt lmbat..jgn dibiasakan. Bg sy tak normal sbb anak akan terlalu penat sbb tak cukup tidur. Tidur nap ni penting utk tumbesaran anak (ketinggian n mood anak). Biasanya ank bawah setahun nap 2 kali waktu siang.

Biasakn tidur mlm tu lagi awal pling lmbt pun jam 9 la