Anak taknak makan

Hi. Anak saya 3y28d. Sudah tidak mahu makan. Kebiasaanya makan nasi yg digaul dgn telur/ayam/sayur/ ikan. Tapi sekarang sedikit pun taknak jamah nasi. Pasta, mee, mehun dia tak suka. Sudah masuk 5 hari. Hanya sekali sekala makan nugget 1 atau 2 shj. Ada tak mommy disini boleh beri tips? Perut baby pun dah kembung aja.

1 Trả lời

better bawa jumpa pakar kanak2. ada byk kmungkinan. kdg anak sembelit, ada masalah tonsil, ulser dlm mulut etc. jgn lupa beri anak minum air/susu yg mcukupi utk mudahkan pelawasan.