First Dental Checkup

Anak saya 1year++. Esok first dental check up dia. Saya pulak yang nervous 😅 Macam2 possibility saya pikir. Dari minggu lepas saya dah pesan ke anak nak bawa dia jumpa dentist. Dia kata okay tapi tu la at this age (terrible two), unexpected behavior can happens. Dah standby nak bawa toys dan snacks untuk ambil hati anak esok. Ada mommy yang boleh share pengalaman dengan saya?

2 Các câu trả lời

1st time 2 anak sy jumpa dentist,ok juga. mungkin sebab masih baby lg umur 9 bulan masa tu. bila dah umur 2 th ke atas,jenuh nak kejar sebab anak sy nak terjun dr tangga sebab takut. 4 org nurse terpaksa tolong pegang anak sy. bukan sakit pun,hanya sapu flourida ja

Anak saya first time, mengamok teruk. Masa tu umur 1y2m rasanya. Terpaksa buka didi & friends. 🙄 Kali kedua jumpa, okay dah. Dia dah faham. Bernasib baik je, dentist tu pakcik nya. 😂

11mo trước

Ohhh faham. Boleh take note✅ Anak awak masih ada sense of security sebab dia tahu itu pakcik dia. 🤭 Nak tanya, awak riba anak atas kerusi tu atau dia duduk sendiri?