umur setahun tapi belum merangkak

hi anak lelaki saya umur setahun bru je belajar angkat bontot. kalau dudukkan mmg tegap xpayah sokong belakang cume duduk dgn merangkak sndri belom lagi

2 Các câu trả lời

milestone merangkak ni selalunya 6 bulan ke atas. kalau by one year baby tak ada tanda tanda intrigued nak belajar merangkak, capai benda etc etc, kena jumpa doktor ye. dekat buku pink/biru ada tulis milestone yang average budak patut capai pada umur sekian sekian. sekadar beri pandangan.

Pernah refer doktor tak?